Geplaatst op Geef een reactie

Geschiedenis Zwolle en Nibourg Stamboom

Eindelijk weer een bericht via deze website Nibourg Stamboom | Geschiedenis en meer. De site heeft een  update ondergaan en er zullen nog een aantal wijzigingen plaats vinden. Ja, heerlijk een tekst schrijven over iets wat je hebt meegemaakt en interesseert, de geschiedenis van de familie.

Nieuw onderkomen Nibourg geopend – verleden
Bron nibourg.nl

Deze week is mijn laatste werkweek in Zwolle. Zwolle is de plaats waar deels ook de roots woonomgeving is van de familie Nibourg, mijn voorouder, onze voorouders.

Dichtbij mijn werk is de wijk Kamperpoort. In die wijk hebben ze een buurtmuseum. Deze buurtmuseum laat de geschiedenis zien van de wijk, de personen, de bedrijven, het leven etc. Ik was super benieuwd en ik ben er even naar toe gegaan. Ik liep in deels gesloopte en vernieuwde wijk. Ik kwam daarna in de Hoogstraat waar nog deels de oude panden staan. De Hoogstraat 88 buurtmuseum Kamperpoort is een klein, leuk en kneuterig historisch huisje.

Bron Kamperpoort museum & nibourg interieurs

Eenmaal binnengekomen zat daar Jacob Donze oprichter voorzitter van dit museum. Binnen hebben wij gepraat over de familie Nibourg, de tak van de vishandel, de tak van de Meubelzaak en over mijn link met de familie Nibourg. Dit zijn Wilhelmus Franciscus Nibourg zijn achterkleinkinderen. Het museum hangt vol mooie oude foto’s. We zochten nog naar een oude foto van de familie Nibourg van de meubelzaak. Helaas, kon hij deze foto niet zo snel vinden. Wel liet hij een aantal foto’s zien van de oude meubelzaak. Deze staan ook op de site van meubelzaak van Nibourg.  De familie Beumers een kleinzoon van Antonius Nibourg is nu eigenaar van de huidige Zaak.  Men heeft in het verleden nog een schilderij overhandigd aan de voorzitter en deze heeft hij mij laten zien. Een prent van Zwolle en de oude Kamper poortbrug.

Stamboom Nibourg Blogger:
Richard Nibourg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.